Klein Koningshooikt, groot vogelschrikdorp!

In 2009 steekt Femma mee de neus aan het venster met het idee om een Vogelschrik Festival uit te vinden. Uitvinden is niks overdreven. In heel Vlaanderen kent het initiatief zijn gelijke niet. Uniek heet dat. Oorspronkelijk bedoeld als blikvanger voor de vereniging, vanaf editie 2011 gewoon onsterfelijk geworden. Ondenkbaar dat ons dorp langer dan twee jaar zou moeten volhouden zonder het gezelschap van die geweldig sympathieke helden op stelten, de vogelschrikken. We zijn al gewend aan die leuke snoeten van tot nu toe ruim 300 prachtige creaties.

Bekoorlijk Koningshooikt.

We verwelkomen straks weer heel wat kurieuzeneuzemosterdpotten van heinde en verre.
Van langsom meer is ons festival bestemming van een uitstap, vaak met de fiets.


Groot evenement dank zij groot hart van sponsors

Als het doel zou zijn er veel inkomsten aan over te houden, dan behoort dat tot het rijk van de vergissingen. De drijfveer is de plezierige sfeer, de knutselvaardigheid van dorpsgenoten, de sociale binding, de fierheid over het gepresteerde resultaat, de verscheidenheid van de innemende figuren.
Wie zich laat meeslepen door de microbe kan meedoen om een categorieprijs in de wacht te slepen of gewoon voor het plezier. Just for fun. Om dit mogelijk te maken moeten we kunnen rekenen op sponsoring. Eenvoudig, maar niet zo vanzelfsprekend. In Koningshooikt en zeer vlakbij vinden we spontaan bedrijven die ons willen ruggesteunen. Dat gebaar geeft warmte en vastberadenheid. Aan de basis, bij gebrek aan enige subsidie omdat we zogenaamd niet ‘vernieuwend’ zouden zijn, staan vier hoofdsponsors klaar met een mooie inbreng. Verder zijn alle categorieprijzen aangeboden door handelaars.

5de editie verdient een superdeelname

We gaan ervoor. Overtuig jezelf met de bestanden hieronder die je kan inkijken, waaronder foto’s en de jongste Vogelschrik Festivalkrantjes. Mail ons om steeds het jongste nieuws te ontvangen.Vogelschrik.festival@skynet.be

Binnenkort lees je hoe in te schrijven. Laat ons nu toch al weten ‘ik doe mee’, zodat onze vogelschrikbarometer verder kan doorstijgen naar ‘mooi weer’.
Hou deze pagina regelmatig in het oog!
 
Festivalkrant 1 / 2017
Festivalfolder
Wedstrijdreglement
Fotogallerij 2015